Skal du spille poker på et professionelt niveau?

For folk, der ønsker at leve af at spille poker, er spørgsmålet om, hvorvidt de bør blive professionelle, vigtigt. En professionel pokerspiller skal lære, hvordan han eller hun kan få oddsene til at falde ud til sin fordel. Mens professionelle spillere på lavt niveau kan tjene mindstelønnen uden at spille i store mængder, skal de håndtere nedture og gebyrer, der kan æde deres overskud. Nøglen til en professionel karriere i poker er at maksimere værdien af hver spilsession.

Stu Ungar

Stu Ungar er en professionel pokerspiller, men han lever også et hårdt liv. Han er opvokset af kloge gadedrenge og forsøgte endda engang at flygte til Europa uden pas eller personnummer. Han fik først sit nummer, efter at han vandt World Series of Poker (WSOP) i 1980 og blev tvunget til at gennemgå processen med at få sit nummer, så han kunne indkassere sine gevinster.

Før Stefanie blev født, kæmpede Stu Ungar med kokainafhængighed. Han brugte stoffet for at holde sig vågen under sine lange pokersessioner. Misbruget blev dog for meget for ham, og han endte med at blive skilt fra sin kone Madeline og deres søn Richie. Hans problemer med stoffer var bredt kendt i spilleverdenen, og han blev fundet bevidstløs under WSOP Main Event i 1990, hvor han sluttede som nummer ni.

Stu Ungars eftermæle

Mange mennesker vil huske Ungar for hans succes ved pokerbordet, men de kender måske ikke hans historie uden for pokerverdenen. Selv om Ungar var en vellidt figur i pokermiljøet, var hans liv langt fra let. Han havde en hård opvækst på Manhattans Lower East Side. Hans far og mor døde begge tidligt. Ungar blev gift to år før hans mor døde, og han måtte udholde smerten ved at miste en adoptivsøn ved selvmord. Hans liv blev også hærget af stofmisbrug.

Ungar døde uden videre i 1998 på et hotelværelse, men døden var ikke resultatet af en overdosis. Man mente snarere, at det var et resultat af hjertesvigt. Hans død blev begrædt i hele pokermiljøet. Stu Ungar havde en datter med sin kone, Madeline Wheeler, og han havde en søn fra et tidligere ægteskab. Hans søn tog sin nye stedfars efternavn, Richie. Stefanie Ungar var dog det eneste barn, han havde med sin kone.

Stu Ungars død

Stu Ungar blev født den 8. september 1953 på Manhattan. Hans far drev en bar på Lower East Side, hvor han blev fortrolig med de underjordiske kortlokaler og spillemiljøet. Da han gik i sjette klasse, lagde hans far mærke til Ungars naturlige begavelse for matematik.

Han havde vundet et mesterskab i 1981 og 1982, men hans helbred blev ødelagt af kokain. Ungars død på professionelt pokerniveau efterlod hans fans og pokerkolleger chokerede. Han havde et ry for aggressivt pokerspil og en uhyggelig evne til at læse sine modstanderes hulkort. Han blev optaget i Poker Hall of Fame i 2001. Men hans liv var ikke så lykkeligt, som han gerne ville have ønsket. Han brugte sine præmiepenge fra World Series of Poker i 1997 på spil og stoffer. Han havde også en betydelig gæld på væddeløbsbanen.

Stu Ungar's stil

Stu Ungars pokerstil var kendetegnet ved at bluffe. Han havde en fotografisk hukommelse, og hans færdigheder blev finpudset fra hans tidlige år. Han vandt sin første kortspilsturnering i en alder af ti år, og da han var teenager, blev han anset for at være den bedste Gin Rummy-spiller i New York. Hans gevinster gjorde det muligt for ham at hjælpe med at forsørge sin mor og søster. Selv om han var kendt for sit talent og sine færdigheder, var han også kendt for sit ungdommelige udseende og sin lille statur.

På trods af at han vandt millioner af dollars fra World Series of Poker, blev Ungars pokerstil kritiseret af mange. På et tidspunkt blev det konstateret, at han sniffede crack og var ude af stand til at spille poker. Dette var et grelt rødt flag for pokerspillere, og mange spillere boykottede ham.

Stu Ungar's bankroll management

Stu Ungar anses for at være en af de bedste pokerspillere gennem tiderne. Han vandt fem World Series of Poker-bracelets og tjente over 3 millioner dollars på pokerturneringer. De fleste af disse penge kom fra WSOP. Han vandt også Super Bowl of Poker tre gange. I løbet af sin karriere deltog han i over 30 store turneringer. Filmen Stu Ungar fra 2003 fortæller hans historie.

Selv om Stu Ungar var kendt for trash talk og sarkasme, var han generøs. Han tilbød ofte at hjælpe spillere under tabertrækninger. Han gav også taxachauffører i Las Vegas rigeligt med drikkepenge. Han elskede at spise ude og var kendt for sin upåklagelige hukommelse.

 


Hvem & Hvor
Kalender
Gæsteserier
Tekster & Fotos
SØG
og så var der...
Fra Arkivet
CD-Anmeldelser
Koncert-anmeldelser
Filmanmeldelser
Opslagstavle
Skift Design
Lyd & Links
Login