Sådan bliver du spiludvikler

Sammenlignet med andre jobtyper starter spiludviklere ofte deres dag lidt senere. De begynder ofte at arbejde omkring kl. 9 eller 10 om morgenen. Nogle begynder måske tidligere, men størstedelen af spiludviklingsstudierne begynder arbejdet omkring samme tid. Der er en række forskellige krav til dette job. Du kan også få mere at vide om karriereudsigterne for spiludviklere.

Kursusarbejde, der kræves for at blive spiludvikler

Hvis du vil være spiludvikler, skal du vide, hvordan man koder. Spiludviklere designer og udvikler computer- og videospil. De arbejder i teams og specialiserer sig normalt i en eller flere spilplatforme. De skal også være gode til at løse problemer og designe. De skal omsætte kundernes krav til en spilkode og teste den for at sikre, at produktet opfylder kundens behov. Derefter kan de gennemføre ændringer og tilføje nye funktioner.

En uddannelse i spiludvikling vil forberede dig til mange forskellige job. En spilprogrammør skal være fortrolig med grafik og fysik. Det betyder, at du skal tage kurser, der lærer dig, hvordan du får disse spil til at fungere. Samtidig skal du have kendskab til computerhardware og programmeringssprog. Nogle kurser vil hjælpe dig med at lære mere om spilmotorer og simuleringssoftware.

Det kursusarbejde, der kræves for at blive spiludvikler, begynder med computerprogrammering. Spiludviklere skal vide, hvordan man programmerer i Java, C++ eller Python. Desuden kan nogle programmer kræve, at du lærer HTML. Når du har en solid forståelse af disse sprog, kan du begynde at anvende dem til spildesign.

Når du har lært at kode, skal du vise dine færdigheder ved at indsende demoer af dine spil. Hvis du planlægger at arbejde i et stort spilstudie, bør du opbygge en portfolio for at vise dine færdigheder frem. Dette er den bedste måde at få praktisk erfaring og få opmærksomhed fra store spilstudier. I begyndelsen bør du lave enkle spil og derefter gå videre til mere komplekse spil.

Krav til et job som videospiludvikler

Det første skridt til at få et job som videospiludvikler er at lære om området, og hvordan man kommer i gang. For at få en fordel i forhold til konkurrenterne skal spiludviklere have stærke tekniske færdigheder og en stærk sans for kreativitet. De bør også være fortrolige med forskellige programmeringssprog og have en vis erfaring med scripting. Derudover bør de være fortrolige med forskellige softwareværktøjer og have en omfattende portefølje af deres kunstneriske arbejde.

Ud over de tekniske færdigheder skal en videospiludvikler have en stærk arbejdsmoral og være åben over for nye idéer og holdninger. Derudover skal videospiludviklere være kreative og i stand til at skrive overbevisende historier. De skal også være i stand til at arbejde i et holdmiljø. For at finde et job som videospiludvikler er det vigtigt at besøge spilstudiernes websteder og tage kontakt til HR-afdelingerne for at få oplysninger. Der findes også mange nyhedswebsteder, der giver opdaterede oplysninger om branchen og spiludvikleres behov.

Nogle virksomheder foretrækker ansøgere, der har en bacheloruddannelse i datalogi eller relaterede områder. Denne eksamen er måske ikke nødvendig, men den kan give dig en fordel på arbejdsmarkedet. Mange skoler tilbyder kurser i datalogi og design. De, der ikke har en uddannelse, kan tage et certifikat i videospiludvikling.

Karrieremuligheder for spiludviklere

Videospilindustrien er i fremgang, og udviklere er meget efterspurgte. Som følge heraf forventes jobvæksten at være sund. Udviklere tjener en medianårsløn på 75.000 dollars, og der er mange forskellige karriereveje inden for branchen. For eksempel tjener multimediekunstnere og animatorer også en gennemsnitlig årsløn på 75.000 dollars. Job inden for videospiludvikling forventes at vokse med 4 % mellem 2019 og 2029 ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics. Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere i denne branche, skal du lære om dette område og opbygge en portefølje af dit arbejde. Ud over at udvikle din portefølje skal du gennemføre et formelt uddannelsesprogram.

Det kan stærkt anbefales at opnå en grad i datalogi eller et beslægtet område for kommende spiludviklere. De fleste arbejdsgivere kræver, at kandidater har mindst en bachelorgrad inden for datalogi eller et beslægtet område. Mange universiteter tilbyder uddannelser med fokus på spildesign eller interaktiv underholdning, og nogle universiteter har endda underordnede studier inden for dette område. Ud over en bachelorgrad kan nogle virksomheder kræve, at kandidaterne har erfaring inden for området.

Selv om jobmuligheder og løn er vigtige faktorer, når man overvejer en karriere inden for spiludvikling, er en persons passion for denne branche vigtigere. Mange videospilsentusiaster har en passion for branchen, hvilket kan hjælpe dem med at lande ønskværdige stillinger. Selv om specifikke universitetsuddannelser ikke er et krav til denne branche, vil de øge dine chancer for at blive ansat.

 


Hvem & Hvor
Kalender
Gæsteserier
Tekster & Fotos
SØG
og så var der...
Fra Arkivet
CD-Anmeldelser
Koncert-anmeldelser
Filmanmeldelser
Opslagstavle
Skift Design
Lyd & Links
Login