Premier League England

PREMIER LEAGUE england er det højeste niveau i engelsk fodbold. Den blev dannet i 1992, efter at 22 klubber brød ud af Football League for at acceptere en lukrativ tv-aftale fra selskaber som BT og Sky.

Siden da er den vokset til at blive verdens mest populære fodboldliga. Over en halv milliard mennesker følger den hvert år.

Oprindelse

PREMIER LEAGUE england er det øverste niveau i engelsk fodbold, det er også det højeste niveau i pyramiden af ligaer. Der er 20 hold, der spiller i denne division, og vinderne af denne liga betragtes som Englands mestre.

Ligaen er baseret på et dobbelt rundboldsystem. Hvert hold spiller mod deres modstandere to gange i løbet af sæsonen (august til maj).

Der gives tre point for en sejr, et point for uafgjort og intet point for et nederlag. Det hold, der har flest point ved sæsonens afslutning, vinder ligaen.

Premier League blev oprettet i 1992 og voksede til at blive verdens største sportsliga. Den forbedrede komforten på stadions, underskrev lukrative tv- og sponsoraftaler og begyndte at tiltrække de bedste spillere og managers i verden.

Formater

Den engelske Premier League er en prestigefyldt konkurrence med de bedste engelske klubber, men den er ikke billig. Det er ikke ualmindeligt, at klubberne betaler millioner af dollars om året i tv-betalinger, billetsalg og gebyrer for faciliteter.

Den øverste række er en pyramide bestående af fire divisioner. Den første er den øverste Premier League, som har 20 hold i en sæsonlang knockout-turnering. Ligaen byder også på et væld af andre konkurrencer, herunder det glitrende EFL Championship.

Premier League anvender et retfærdigt system til at bestemme mestrene, nemlig en konkurrence, der består af en række på 38 hjemme- og udekampe. Det bedste hold i divisionen kåres som vinder, mens resten rykker ned til en af de to andre rækker.

Reglement

I engelsk fodbold er reglerne en afgørende del af forretningen. De sikrer blandt andet, at klubberne overholder de økonomiske regler og ikke bryder loven.

Premier League har vedtaget en lempelig tilgang til sine finansielle regler i modsætning til andre europæiske ligaer, der har strengere krav. Dette skyldes sandsynligvis, at de fleste klubber er afhængige af internationale stjerner og de deraf følgende indtægter.

Som følge heraf har den britiske regering besluttet at oprette et nyt reguleringsorgan for mændenes elitehold for at genetablere en vis indenlandsk kontrol over sporten. Dette sker efter en række fiaskoer i historiske klubber som Bury og Macclesfield Town, som blev sat under administration som følge af dårlig ledelse.

Nedrykning

I det engelske fodboldsystem spiller op- og nedrykning en vigtig rolle i ligaernes hierarki. Systemet svarer til den amerikanske baseballpyramide, hvor et hold med et dårligt år kan blive degraderet til en lavere division, og så kan et andet hold med en fremragende sæson blive oprykket til et højere niveau.

Det kan være meget svært for et nyt hold at tage springet op i den øverste række. Især på grund af de mange penge, der er involveret i Premier League, og det kan ofte tage et stykke tid for en klub at opnå en økonomisk fordel i forhold til sine modstandere.

Nogle hold har oplevet nedrykning mere end andre, men for det meste er de meget hurtigt kommet op igen. Et eksempel er Bournemouth, en klub, der blev degraderet fra Championship i 2020 og derefter spillede videre i Premier League indtil 2022.

Konkurrencer

I løbet af en sæson spiller de 20 hold hjemme- og udekampe mod hinanden. Hver kamp resulterer i tre point til det vindende hold og et point for uafgjort resultat.

En placering blandt de fire bedste i Premier League kvalificerer et hold til UEFA Champions League, som er den mest populære klubfodboldturnering i Europa. Mange fans og eksperter mener dog, at overlevelse i Premier League er vigtigere end en top fire-placering.

Det engelske fodboldligasystem har et hierarkisk format med op- og nedrykning mellem de forskellige niveauer i pyramiden. Under Premier League findes niveauerne 2-4, der er organiseret af den engelske fodboldliga, og derefter National League System fra niveau 5-10, der administreres af FA. Dernæst følger feederligaer, som administreres af amtsforbund på ad hoc-basis.


Hvem & Hvor
Kalender
Gæsteserier
Tekster & Fotos
SØG
og så var der...
Fra Arkivet
CD-Anmeldelser
Koncert-anmeldelser
Filmanmeldelser
Opslagstavle
Skift Design
Lyd & Links
Login