VM 2023 i kvindehåndbold

Når VM i kvindehåndbold i 2023 finder sted, vil tre skandinaviske lande forberede deres bedste spillesteder. Med en million besøgende og tv-transmissioner i næsten 200 lande vil det blive et verdensmesterskab, som man vil huske.

Som markedsføringspartner for medierettighederne har SPORTFIVE sikret, at alle VM-kampe vil blive sendt på gratis tv. Her kan du finde de seneste resultater og scoringer fra turneringen.

Gruppe A

Verdens bedste kvindehåndboldhold kæmper om titlen ved kvindernes EHF Euro 2022 i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro fra den 4. til den 20. november. Det er en turnering, der kan afgøre en af Europas tre VM-pladser i 2023 og en OL-plads i Paris i 2024.

Norge og Frankrig er to af favoritterne til at vinde, men der er masser af stærke udfordringer i gruppe A. Følg begivenhederne live på Olympic Channel.

Gruppe B

I gruppe B er værtslandet Japan i kamp mod Brasilien, Frankrig og Ungarn. Der forventes også stærke udfordringer fra Danmark, Kroatien og Serbien.

Norge var de sidste europamestre i 2020, og de vil være opsat på at bevare deres titel. Deres angrebstrio bestående af Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten får chancen for at gøre sig bemærket.

Gruppe C

Håndbold er en meget konkurrencepræget holdsport, der kræver betydelige fysiologiske egenskaber. Disse omfatter aerob kapacitet og maksimal iltoptagelse samt styrke og hurtighed.

En høj aerob kapacitet er vigtig for at opretholde et højt præstationsniveau over 60 minutters spilletid i moderne håndboldstil. Derudover er fysiske egenskaber som kraft og styrke, løbehastighed og kastehastighed også vigtige.

Gruppe D

I gruppe D gik Danmark (32:26), Frankrig (30:17) og Sydkorea (33:27) videre til semifinalerne. De to asiatiske hold skal møde Holland, som besejrede Island 27:26.

De europæiske hold har vundet denne turnering i de sidste 13 udgaver, men de kan være klar til endnu en titel. Ud over de historiske giganter skal man forvente stærke udfordringer fra Danmark, Kroatien og Slovenien.

Gruppe E

Håndbold-VM for kvinder i gruppe E byder på en stærk konkurrence med værterne Polen og Sverige blandt deltagerne. Alle 32 hold spiller i fire grupper af otte, hvor de to bedste hold fra hver gruppe kvalificerer sig til hovedrunden.

De regerende europa- og verdensmestre Norge er de åbenlyse favoritter til denne turnering. De har en fremragende trup og har vundet otte titler i de sidste 13 udgaver af denne turnering.

Gruppe F

Norge vandt gruppen efter en sejr på 23:19 over Brasilien. Danmark slog Holland (32:26) og Sydkorea vandt over Ungarn (32:30).

Ved VM i kvindehåndbold går de to bedste hold i hver gruppe videre til hovedrunden. Resten af holdene skal spille placeringskampe 5-8.

Gruppe G

I gruppe G har der deltaget en lang række europæiske tophold. Norge har en perfekt rekord og ligger øverst i tabellen med to sejre og en uafgjort, mens Belgien også har vundet begge sine kampe og slog Armenien med 7-0 for at besejre en plads i slutspillet.

Spillerne i denne undersøgelse blev klassificeret i henhold til deres konkurrencekategori eller niveau (ungdom, junior, senior). De blev endvidere kategoriseret efter spilleposition, som blev identificeret som "målmand", "fløj", "back" og "midterforsvar".

Gruppe H

De to bedste hold i hver gruppe går videre til hovedrunden. De to andre hold spiller placeringskampe.

Sydkorea besejrede Rumænien med 33:31 og kvalificerede sig til kvartfinalerne. De skal nu møde Tyskland.

Gruppe I

IHF VM i kvindehåndbold er en international turnering i kvindehåndbold. Den er arrangeret af det internationale håndboldforbund siden 1957.

De to bedste hold i hver gruppe går videre til hovedrunden. De nationer, der slutter uden for de to bedste grupper, går videre til præsidentens pokal. Turneringen spilles over tre dage og afsluttes med placeringskampe.

Gruppe J

Holdhåndbold er en bane-baseret sport, der er kendetegnet ved intens fysisk kontakt i alle faser af kampen. Kun spillere med en høj fysisk kapacitet kan effektivt leve op til kravene i denne krævende sport.

I denne undersøgelse blev den eksterne og interne kampbelastning vurderet samtidig hos kvindelige eliteholdhåndboldspillere ved hjælp af mikrosensorer for at kvantificere deres arbejdsbelastningskrav. Dette er den første undersøgelse, hvor man samtidig vurderer den eksterne og interne kampbelastning i kvindehåndbold og giver et omfattende billede af arbejdskravet i denne sport.


Hvem & Hvor
Kalender
Gæsteserier
Tekster & Fotos
SØG
og så var der...
Fra Arkivet
CD-Anmeldelser
Koncert-anmeldelser
Filmanmeldelser
Opslagstavle
Skift Design
Lyd & Links
Login