Hvorfor ligger Portugal i bunden af Europa?
Hvorfor ligger Portugal i bunden af Europa? Denne artikel ser på Portugals historie, økonomi og sproglige geodiversitet samt på Lissabons forhold til London. Den ser også på Portugals koloniale fortid. Du kan lære mere om Portugal på bunden af Europa i denne artikel! Og sørg for at dele dine synspunkter i kommentarfeltet nedenfor! Glem heller ikke at underskrive underskriftsindsamlingen for et bedre forhold mellem Lissabon og London!
Portugals sproglige geodiversitet
Portugal har et af de mest forskelligartede sproglige samfund i Europa, og det er det land med den højeste grad af lusofoni, som består af mere end et dusin regionale dialekter. Portugal har også en betydelig tilstedeværelse i det ikke-portugisisktalende Afrika og har etableret forbindelser med mange lande på kontinentet gennem erhvervsudviklings agenturer og handelskamre.
Geografisk set ligger Portugal i den yderste vestlige del af den iberiske halvø. Det er langt fra Europas centrum og den berømte blå banan, som strækker sig fra London til Milano. Geografisk set er Portugal et langt mere afsidesliggende land end de storbyområder i den blå banan, som er formet af polygoner af bynetværk. Ikke desto mindre har Portugals sproglige geodiversitet meget at byde på.
Lissabons forhold til London
ECFR's nylige undersøgelse af portugisiske interesser viser, at Portugal er mere og mere interesseret i Storbritannien, især efter Brexit. Resultaterne tyder på, at Portugals forhold til Storbritannien kan blive mere dynamisk. Portugal har det femtestørste udenlandsk arbejdende samfund i Storbritannien, og de tætte politiske og økonomiske bånd til Storbritannien har været et centralt element i Portugals udenrigspolitik i otte århundreder. Der blev underskrevet en traktat i 1386.
Portugals historie i Europa viser, at landet er en ivrig tilhænger af NATO. Dets position på alliancens sydlige flanke gjorde Lissabon forsigtig med at tilslutte sig EU's PESCO-initiativ i 2017. Selv om der er andre områder, hvor Londons og Lissabons interesser overlapper hinanden, søger Lissabon i stigende grad at etablere forbindelser med London. Dette skyldes til dels Storbritanniens usikre exit fra EU. Selv om de UK-relaterede kontakter med Lissabon er lavere end med andre EU-lande, siger et flertal af respondenterne, at de har fælles interesser med UK.
Dets økonomi
Spørgsmålet er, hvorfor Portugals økonomi ligger i bunden af EU's liste. Landet ligger i den yderste vestlige ende af den iberiske halvø, langt fra Europas centrum, den blå banan, den berømte storbyakse, der forbinder London, Paris og Milano. Den Europæiske Union er en polygon af bynetværk, og Portugal har aldrig haft samme økonomiske og politiske centralitet som den blå banan.
Portugals økonomi ligger i bunden af EU, fordi dets ledere ikke vidste, hvordan de skulle udvikle landet ordentligt. Monarkerne var arbitrære og var i stand til at ødelægge mange års økonomisk hårdt arbejde. Det nuværende styre forsøger imidlertid at skabe et mere positivt økonomisk klima for landet. Det første skridt i den retning er at gøre Lissabon mere konkurrencedygtig. Det vil hjælpe landets økonomi til at vokse.
Dets koloniale fortid
I sin koloniale fortid er Portugal blevet beskyldt for racisme. Portugals koloniale fortid fik Europarådet til at opfordre landet til at foretage ændringer for at forbedre menneskerettighederne og tackle sin fortid. Selv om klagerne over racediskrimination steg med 50 % på ti år, udgør de sandsynligvis en langt mindre del af de racistiske hændelser. På trods af denne indsats ligger Portugal stadig i bunden af EU's menneskerettighedsindeks.
Den portugisiske kolonialisme begyndte med udråbelsen af Republikken Portugal i Lissabon i slutningen af 1910 og fortsatte med oprettelsen af den autoritære Nye Stat i 1926. De portugisiske myndigheder kæmpede for at gøre en ende på slaveriet i Angola, og erobringen af landet var systematisk. I 1920'erne havde portugiserne stort set erobret landet, herunder dele af Afrika og Indien. Til gengæld fik portugisiske undersåtter ekstraterritoriale rettigheder.
|